Este ultima zi de pedalat efectiv. Luam micul dejun, impachetam din nou si o luam din loc, prin Alba Iulia. Avem ca tinta sa vizitam nitel orasul si cetatea.
Nu sunt prea multe de povestit. Orasul arata foarte bine, la fel de bine intretinut pe cat mi-l aminteam, doar cu mici imbunatatiri. Cetatea, la fel, in curs de amenajare cu cateva segmente noi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cetatea este foarte frumos amenajata, cu zone de promenada. Poti sa te plimbi in voie. Este foarte cald, pentru prima oara in turul asta. Chiar cald.

Tragem pe dreapta la o terasa, chiar in cetate, sa bagam niste “vitamina B”, la umbra. Foarte frumos amenajat.

 

 

 

 

Ne apucam sa cautam pensiuni pentru Blaj. Stim ca nu prea sunt. Apelam la cei de la terasa pentru un acces la un calculator. Fara probleme, folosim laptop-ul lor ce servea pe post de tonomat si gasim doua pensiuni pe Internet: MAN President (nume ce tipa gemea de manelism) si Cosmi.
La Cosmi, nu ne raspunde nimeni. La MAN President, rezervam. Camere au, conditii, mic dejun inclus, toate alea. Ulterior, suna si cineva de la Cosmi. Ca da, au si ei ceva cazare, dar mai greu cu mancarea. Insa stai, ca e “shefu’ de la finante” acolo si da da da, e mancare, e bautura, voie mare. Refuzam.

Ne terminam “sucul” si ne plimbam usor prin Alba Iulia, catre gara, cu gandul de a lua bilet pentru a doua zi, Blaj – Bucuresti. Dar, e coada si ne decidem sa luam din Blaj.

Intram pentru vreo 5 km pe DN1 si pedalam catre Teius. Din mers, suntem salutati de cateva masini, dar in mod special, un 4×4 cu numar de Alba ne claxoneaza prietenesc si scot si mainile pe geam, semn de incurajare. Nimeni nu ne-a stresat, nici macar echipajul de politie de vis-a-vis.
Frumos, in Baneasa iti iei “carne” cat pentru Marea Foamete. Na, alti oameni, alta zona, alt acces la educatie si cultura.

Iesim spre Santimbru de pe DN si mergem pe drum judetean.
Pedalam greut, pedalele mele tacane de doua zile (s-au mancat cateva bile la cea dreapta, de la apa si mazga..trebuie sa renunt la pedale pe bile neaparat), mai avem si nitel vant + oboseala +…soare :).
Ne oprim la un magazin comunal, dupa ce trecem Muresul. Deja suntem pe DN 14B, catre Blaj – Copsa Mica – Medias – Sighisoara. Ne realimentam si mai pedalam cativa km.
Dupa o urcare asa, ca de sfarsit de tur, coboram in Blaj.

 

 

 

Tragem la pensiune (in apropierea garii), achitam, ne cazam si hotaram sa iesim imediat la plimbare prin Blaj, la pas. E devreme, e frumos afara, nu am transpirat caci nu am depus cine stie ce efort (sa fi mers vreo 30 km cu totul astazi?), decat bataia cu vantul si nitica urcare.
La pensiune, cel de la receptie parea cam trepanat. Ne ducem bicicletele intr-o buda aflata-n constructie, sub cheie. Cica, pana vine “shefu'”, apoi vedem.

Pe scurt, ne plimbam prin Blaj. Luam bilete de tren din gara (trenul este din Satu Mare catre Bucuresti, apare ca ar avea vagon de biciclete din Satu Mare insa “softul smecher” nu ne da bilet acolo; eu insist cu convingere ca nu exista acel vagon, desi e mentionat).
Mergem la Teiul lui Eminescu (din Blaj), crucea lui Avram Iancu, scoala veche, facem poze pe drum si apoi catre zona primariei. Multi trandafiri pe la case.
Acolo, un parc foarte frumusel si o terasa, pare-se. Tragem acolo si comandam mancare (foarte buna), beri si vreo 3 litri de vin rosu, demi-sec, al casei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se face seara tarziu si, destul de “veseli”, o luam pe drum spre pensiune. Radem mult, glumim, mai facem poze (esuate, caci cine mai avea precizie si rabdare?). La pensiune, exact cum banuiam. PARTY CU MANELE!
Da-i dreacu’, oricum suntem pe partea de spate, suntem ametiti si obositi, o sa dormim linistiti. Ceea ce s-a intamplat dupa un dus fierbinte. Conditiile nu erau chiar de 100 de lei pe camera. Usa de la baie nu se inchidea, paturile erau aproape rupte, ceva mizerie si praf prin camera..dar nu mai conteaza