Exista mai multe exercitii pentru antebrate, insa nu toti muschii sunt antrenati de exercitiile comune.

Flexiile radiale si ale ulnei aduc un plus de putere si precizie in antebrat, lucru ce poate fi observat in activitatile de zi cu zi sau in sporturi precum oina, tenis, baseball si anumite stiluri de arte martiale.

POSTURA SI EXECUTIE

 

Acest exercitiu poate fi practicat folosind orice bara de la un set de gantere, sau o bara de fier in caz ca nu aveti gantere :).
Pentru inceput, recomand lucrul fara greutatea din capat. Dupa cateva sesiuni, puteti incepe sa adaugati greutati mici, incremetal, incepand cu 1 Kg.
Apucati bara de capatul fara greutate montata (sau unul din capete in cazul in care bara este fara greutati) si relaxati muschii incheieturii mainii pentru a permite barei sa coboare pe cat posibil, sub influenta greutatii. Astfel, efectuati o flexie radiala.
Acum, tinand bratul intins, ridicati greutatea folosindu-va doar de incheietura mainii, pana cand simtit ca tricepsul incepe sa se contracte usor. Relaxati usor incheietura, revenind la pozitia initiala.
ATENTIE! Pentru o executie corecta, nu coborati bara rapid. Controlati revenirea ei, eliminand astfel inertia barei si asigurand eficienta exercitiului.

 

MUSCHII IMPLICATI

 

Extensorul carpi ulnaris



Ocupa partea posterioara si marginea laterala a antebratului. Se leaga de al cincilea os metacarpian al mainii.
Este implicat in extensia si stabilizarea incheieturii mainii.

 

Flexorul carpi ulnaris

 


Impreuna cu flexor carpi radialis, compune majoritatea masei musculare de pe partea inferioara a antebratului. In principiu, cu roul de a flexa incheietura mainii si de a stabiliza articulatia cotului.