In jurul orei 6, ma trezeste un ciripit de pasari. E destul de liniste, un pic cald in cort si ..trebuie sa ma duc la baie. Deschid usa cortului si, prima imagine imi inspira o mare, MARE stare de bine:

Ies din cort usurel. Lumea doarme prin preajma noastra. Doar Mircea ce s-a trezit pe la 5, caci asa se trezeste el.
Razele calde ale diminetii vestesc o zi frumoasa.

In cele din urma, se trezesc si ceilalti. Facem cate un dus, pe rand, apoi ne punem la mic dejun. Suntem relaxati, nu fugim nicaieri. Avem timp.

Inspre orele 10:00 plecam pe “cai” catre centru, cu gandul de a vizita palatul Schonbrunn pentru inceput. Marius l-a mai vizitat, asa ca insista sa se plimbe nitel si apoi sa ne astepte vis-a-vis de iesirea din curtea palatului, la soare.

Recomand sa vizitati palatul si imensul parc aferent. Initial, ne-am plimbat prin parc. Multa lume, multi alergatori (de toate varstele), frumos, ingrijit…superb.

Asteptare?

Palatul

Fantana catre care Sissi avea priveliste, tocmai dinspre palat

Shonbrunn, dinspre fantana

Inainte de turul de vizitare a palatului (pe interior), ne oprim in gradina cu trandafiri.

Intram in palat pentru “Grand Tour”, ce costa 14.5 Euro de caciula si dureaza intre 40 si 50 de minute. Ghidul audio este disponibil si in limba romana si este chiar foarte bine structurat.
In interiorul palatului nu se fac poze, astfel ca va invit sa il vizitati cand ajungeti in Viena.

Odata terminat turul, il gasim pe Marius intins la soare vis-a-vis, langa niste statui. Ne regrupam, tragem cateva emotii cu cheia de la un antifurt (pe care nu o gaseam, desi era bine bagata intr-unul din buzunarele laterale ale rucsacului) si o luam din loc.

In drumul nostru prin centru, dam de un festival. Si nu orice festival: VeganMania. Pe scurt, multe tarabe cu sucuri diverse, multe manifestari “artistice” si baieti slabuti si cu muschi ce “se iau in brate” pe o scena, in diferite pozitii, pentru a demonstra forta si vigoarea de care dispun dansii…probabil marketing pentru “veganisme”.

“Artist” ce dansa pe muzica inregistrata de la radio, in miscari specifice Woodstock-ului din anii ’70.

Dupa ce ne amuzam nitel, mergem catre Hofburg pentru a lua apa proaspata si esuam in perimetrul muzeului Cartier, intr-o zona de terase. Bem bere nefiltrata si mancam cate ceva. Foarte frumos 🙂

In drum trecem si pe langa catedrala italiana.

Avea ceva de impins gagiul (care “pilota” ricsa)

Tramvai

Dupa ceva leneveala, ne indreptam catre Stephansdom. Urc in turn pentru cateva poze. Scarile spiralate sunt o senzatie, mai ales daca te intalnesti si cu alti turisti care fie urca, fie coboara.

Trecem rapid prin parcul compozitorilor (cu statui ale compozitorilor si anume) iar apoi ne intoarcem in camping.
Punem la incarcat vreo 5 seturi de acumulatori + un telefon, toate pe un triplu stecher. Domnul care era de serviciu in camping ne-a oferit imediat un prelungitor, pentru a simplifica situatia.
La final de zi, 31 de km pedalati prin Viena.

Am ciugulit cate ceva, baut bere, palincuta..si mers la somn. Maine plecam spre Bratislava.