A fost o noapte furtunoasa, la propriu. Cu tunete si fulgere, niscaiva vant…tot tacamul.
Din pacate, nici dupa ce ne-am trezit nu arata prea roza situatia. Ploua marunt, cu episoade prelungite de ploaie torentiala. Clar nu puteam iesi nicaieri, dar facem o cafea la primus.

Astfel, ne-am dus in bucataria campingului pentru micul dejun si am aruncat un ochi pe vreme, folosindu-ne de net (modemul Orange, caci wireless nu aveam). Pare-se ca dupa pranz o lasa mai moale.
Mancam si decidem sa mai stam in cort pana spre pranz.
Zis si facut, caci a inceput o ploaie zdravana. Am adormit vreo 2 ore si am facut ochi undeva pe la ora 13:00.
N-am mai stat la discutii. Ne-am tras pelerinele pe noi, acoperitoarea de rucsac si am purces la drum, in ideea ca biruim vremea.

Ceea ce s-a si intamplat. Pe masura ce ne apropiam de oras, ploaia o lasa moale pana cand s-a oprit definitiv. Desi vremea este mohorata, e caldut. Putem vizita centrul vechi nestingeriti.
Nu vorbim de o arie mare, asa ca orbecaim pe strazi, stradute, piatete si, ocazional, cate-un bazar.

Sushi

Ca si inViena, intalnim minicar-uri destinate tururilor centrului vechi.

Pisici…

Ne-am cumparat cate-o inghetata de la o cafenea din drum (80 eurocenti cupa)…

Mohorat?

Orientare…

Dupa un pic de brambureala, o luam catre cetate. In drum, inainte de a urca spre ea, ne intersectam cu o linie de tramvai ce trecea exact pe sub castel.

Sus, in cetate, legam biclele la poarta (rastel pazit) si o luam la pas. Sunt foarte multe grupuri de chinezi. E ceva aglomeratie si nici cetatea in sine nu pot spune ca m-a dat pe spate. Este renovata recent si pare-se ca ar gazdui ceva guvern, parlament, etc.

Podul pe care am venit ieri

Dunarea, in continuare umflata

Blocuri reabilitate

Parasim cetatea si coboram catre centrul vechi, cu gandul de a bea o bere. Gasim o terasa frumoasa unde serveau si mancare. Asa ca..am si mancat. Meniurile sunt foarte bune, traditionale. Intre 10 si 12 Euro meniul, berea undeva pe la 2.9 Euro (la “tzap”), foarte buna de altfel.
Intr-un final, ne intoarcem in camping. Mai dam o fuga pe la supermarket, bem cate-o bere, ne uitam pe harti si..o parte se duc sa se culce. Raman cu Marius pentru a mai citi niste palinca si pentru a mai experimenta cate-o poza cu expunere lunga.

Apoi…somn.