Cum duminica se anunta vreme frumoasa, am zis sa nu ne plictisim pe acasa si sa iesim la o relaxare.
Planuim sa participam si la concursul Comana Park Trophy, asa ca am incarcat si track-ul lor pe GPS si am zis sa facem si o recunoastere a traseului oficial.

Momentan traseul este inca neecologizat si nemarcat iar unele poteci arate si (dupa parerea mea) neciclabile. Veti vedea cateva poze, pe care le-am trimis pe mail si organizatorului. Raspunsul a venit prompt (multumiri 🙂 ).
Ovidiu Cocieru, organizator al evenimentului, ca raspuns la mail-ul trimis, a afirmat ca in aceasta saptamana va fi amenajat traseul (inclusiv curatarea), tocmai pentru a nu munci de doua ori.
Totodata mai spunea ca exista si oameni rauvoitori, dar au planuri de siguranta si traseul va fi reconfigurat in cel mai rau caz, astfel incat sa se mearga doar prin zone ciclabile.
Deci, ar trebui sa fie ok in cele din urma.

Revenind la plimbarea noastra, pentru a lua micul dejun de duminica (la pachet), am pedalat aproape 50 km din Bucuresti pana in Mihai Bravu :).

Am mers pe europeanul de Giurgiu. Nu il recomand, caci este destul de galagios, dar banda de urgenta ajuta. Vroiam sa inspectam si drumul dintre Uzunu si Mihai Bravu (care este bombardat si nu as merge cu masina pe acolo), ca sa stim daca e abordabil pentru masina in dimineata concursului.

Route 2,361,507 – powered by www.bikemap.net

Nu sunt prea multe de zis, asa ca voi pune cateva poze facute pe traseu. Vremea a fost foarte buna iar prin padurea dinspre Comana e chiar frumos pe potecile neamenajate.

Poze cu o parte a traseului Comana Bike Trophy, din padurea Mihai Bravu.
Asa arata duminica asta, pe 20 octombrie, dar nu va ramane in acest fel, conform raspunsului din partea organizatorilor. Avem toata increderea 😉

Mai departe, poze facute intre Mihai Bravu si Comana si, ulterior, prin Comana. Dupa ce iese din bucata de padure ce apartine de Mihai Bravu, traseul concursului merge in paralel cu calea ferata, pe langa camp. O zona frumusica si ciclabila.

La una din intrarile in Parcul Comana. Dovada nesimtirii multor vizitatori. Un fapt trist.

Dupa ce iesim din Comana, in zona barajului Neajlov…ratuste :).

O plimbare de duminica, pe vreme buna. Stiu ca par multi kilometri, insa am mers cu o medie de 14-15 kmh. Relaxat, cu pauze cand am avut chef, cu poze..si altele. Am pedalat efectiv 5 ore si jumatate.

Intoarcerea a fost prin Adunatii Copaceni, pe DN5A, Comana – Varlaam. Recomand optiunea asta, pentru a pedala cat mai putin pe drumul european.

Totodata, pentru cei ce vin la concursul de pe 26 octombrie, recomand cu caldura sa veniti cu masinile prin Comana. Drumul dintre Uzunu si Mihai Bravu este execrabil! Abia mergeau masinile. Este bombardat. Drumul dintre Zarnesti si Plaiul Foii imi pare mai practicabil decat asta…asa ca, o incalzire intre Comana si Mihai Bravu este binevenita inainte de concurs :).