Harta etapei

Create Maps or search from 80 million at MapMyRide

Kilometri parcursi in ziua curenta: 80
Total: ~1050 km
Foto: Dragos si Marius

Pentru ca a mai batut vantul peste noapte, cortul s-a ventilat foarte bine. Ne-am trezit mai revigorati.
In camping erau si niste belgieni. Mircea s-a luat la vorba cu ei (nu mai stiu exact in ce imprejurari, caci eu eram la toaleta).

Ei ne-au spus si de camping Toma (cu tot cu carciuma aferenta – loc des laudat de biciclistii romani ce au apucat sa treaca prin Clisura Dunarii) si de tot defileul Dunarii. Noi insa nu vom trece de data asta pe acolo, avand in plan sa intram in tara prin Naidas. Iesim mai ok ca timp astfel, in limita concediului alocat.

Nu sunt foarte multe de spus despre aceasta zi.

Am plecat pe la ora 9 din camping si am ajuns repede in Belgrad. Aici, am cautat o banca pentru a mai schimba niste bani. Apoi, am tinut ruta EV6 catre Panchevo.

Hidratarea nu trebuie neglijata..

A trebuit sa traversam un pod pe un drum european. Trotuarul era vraiste, asa ca partial am mers pe sosea. Mult trafic intens, multe camioane ce treceau foarte aproape de tine. Adrenalina si spaima pe alocuri.
Dupa pod, ruta ne scoate pe digul Dunarii, pe drum de pamant. Mergem asa pana in Panchevo.

Odata ajunsi aici, poposim la local “Rustic”, pentru a manca. Am mancat bine. A fost un pic mai scump decat ne asteptam, dar nimic exagerat. Ospatarul era amuzant. Vazandu-ne incurcati in numararea banilor, a venit sa ne ajute. Chiar el ne-a aranjat banii.

Dupa Panchevo, trecem pe langa un combinat “eco-friendly”…

Continuam prin zona Banatului Sarbesc, catre Kovin. Avem spor. Vantul bate din spate si mergem in pluton.
Ne oprim ocazional pentru a cumpara apa si pentru a ne mai indrepta spatele.

In Kovin, incercam intai la un hotel. Doamna de la receptie ne aude vorbind romana si ne raspunde in aceeasi limba. Vorbea chiar foarte bine. Aflam cat costa camera, dar ca va fi si concert de muzica populara in noaptea respectiva. Hotaram sa revenim daca nu gasim altceva, salutam cu respect si ne uram toate cele bune.

Mai balaurim si, in zona centrala a orasului, gasim o pensiune de doua stele. 30 de Euro camera dubla pe noapte. Relativ ok. Incepe o mica ploaie exact cand bagam bicicletele in receptia hotelului, insa n-a fost prea zdravana.

Oraselul este chiar interesant. Exista indicatoare turistice si catre o biserica romaneasca, alaturi de alte mici “opere de arta”.

Totodata, ca si in alte orasele sarbesti, observam multe masini Zastava si Yugo, reminiscente ale perioadei nu demult apuse.

Mancam pizza la un mic local de familie din apropiere, apoi in barul hotelului mai stam la taclale si bere pana mai tarziu.

Ne retragem la somn. Maine intram in tara.