TRASEU

Create Maps or search from 80 million at MapMyRide

Download track GPS

Cand nu aveti chef de stat la soare toata ziua, puteti incerca o abordare a zonei deluroase si montane de pe insula. Posibilitatile sunt nenumarate.

Tot din Ponti, dupa Vasiliki (mai precis, dupa o benzinarie), veti vedea un indicator pe partea stanga, catre Sivros. Iesiti din drumul principal (cu atentie/asigurare din ambele sensuri) si intrati pe acest drum secundar.

Inca de la bun inceput veti fi incantati! Drumul este liber cam tot timpul, ocazional trecand doar localnici sau alti turisti pe bicicleta (ne-am intalnit in Sivros cu un grup de englezi).

Dupa ce treceti printre gradini cu pepeni, rosii, cartofi si niscaiva smochini, drumul va incepe sa urce usurel.

Pe drum, veti gasi izvoare cu apa potabila si un indicator catre o poteca ce duce inspre izvoarele Antelikos.

Tot inainte spre Sivros, printr-un peisaj feeric.

Dupa intrarea in Sivros, veti vedea un indicator, pe partea stanga a drumului, catre pestera lui Karoucha. O incursiune scurta si salbatica inspre o pestera neamenajata.

Revenind in Sivros, continuam urcarea.

De aici, aveti mai multe variante, printre care si continuarea in urcare zdravana catre Agios Ilias, aflat ceva mai sus pe munte.

Gradinile cu flori si migdalii va imbie la pauze (mai ales in luna septembrie).

Noi continuam pe langa Vournikas, catre Nidri, inca in urcare oscilanta, destul de usor abordabila.
La capatul urcarii, vom gasi o mica biserica, langa o veche cariera de piatra. De aici, coborare constanta pana in Nidri, unde va puteti opri la una din multele terase si restaurante disponibile in zona portuara.

Totodata, daca aveti slipul/costumul de baie pe voi, va puteti racori pe fasiile de plaja din zona Nidri – Vlychos.

Dupa aceea, la intoarcere, vom urca inapoi, incepand cu Vlychos. De sus, golful poate fi admirat de pe marginea drumului.

Inapoi in Vasiliki, va puteti opri direct la Restaurant “MIRAMARE” (chiar pe pontonul portului), unde bicicletele sunt intotdeauna in siguranta iar mancarea si vinul sunt excelente (si rentabile ca pret).

Daca vremea a tinut cu voi, totul se incheie frumos, relaxat, cu o carafa de vin de casa (cereti vinul de casa alb, in general, caci este productie locala si este la fel cam in toate terasele) si un cer senin.