1. VerdaSpirito.org
  2. Ture cu bicicleta
  3. 24 mai 2014 | Ploiesti – Cocorastii Mislii – Alunis – Campina – Ploiesti

TRASEUL

Create Maps or search from 80 million at MapMyRide

FILMULETULCa tot ne-a placut pe plaiurile prahovene, am hotarat sa revenim (si o s-o tot facem).
De data asta, pe asfalt (in mare parte 🙂 ). Planul maret era sa plecam din Ploiesti, sa trecem prin Cocorasti – Varbilau – Alunis (cu urcarea de rigoare), apoi Brebu si urcarea de la Secaria.

Vremea. Ca doar tot a plouat de a rupt anul asta, fix cat sa nu faci iesiri de primavara-vara.
Odata ajunsi in Brebu, vedeam perdeaua de ploaie spre barajul Paltinu. Neavand echipament pentru ploaie, am hotarat sa cotim catre Campina iar apoi sa mergem pe DJ101P, Campina – Bobolia.

Insa, luandu-le in ordine cronologica, vremea s-a dovedit a fi foarte buna inca din primele minute ale turei. Am coborat in Ploiesti Vest si, dupa putin pedalat, deja ne era cald. Inspre Plopeni, am oprit sa cumparam cirese de la un localnic. Pofta era mare! La fel a fost si ospatul.

Din Cocorastii Mislii, intram pe un drum comunal foarte bine asfaltat. Si foarte liber. Soarele e darnic si iaca, pare ca vine vara.

In apropiere de Varbilau, avem parte de trafic un pic mai intens, insa fara probleme. Oprim la o fantana pentru a spala ciresele.

BUN!
Dupa Alunis, urcam catre Pietriceaua. In varful dealului, facem o mica pauza, apoi la vale, unde planuim sa “ascundem” cate-o bere.

In Brebu, dupa ce ne decidem sa o luam catre Campina, suntem treptat ajunsi de catre nor. Fix in Campina incepe sa toarne. Din fericire, eram chiar langa o terasa. Unul din chelneri ne invita sub umbrele, chit ca nu urma sa facem consumatie.
Asteptam astfel vreo 10 minute pana se consuma ploaia.

Ploaie de vara. Linia de “demarcatie” este foarte evidenta :). Este cald, in egala masura, deci nu ne putem plange.

DJ101P imi pare o alternativa foarte buna pentru a te intoarce din Campina catre Ploiesti. Drum liber, asfalt bun, coborare usoara.

Inca un popas la verdeata. Ploaia pare ca nu ne mai urmareste, asa ca nu ne grabim.

Undeva pe langa Filipestii de Targ, zarim un camp de maci. Poze!

In oglinda lui Claudiu…

Drumul nostru va trece prin Aricestii Rahtivani, apoi printr-o bucatica neasfaltata si va iesi in Strejnicu (DJ140). De aici, traversam DN1 si ajungem inapoi in gara Ploiesti Vest.

Luam bilete pentru urmatorul Regio, inca niste bere, cativa pufuleti si…cam atat 🙂

O zi de sambata petrecuta asa cum se cuvine. Inca o recomandare pentru zona Plopeni-Cocorasti-Bustenari.