Introducere

In luna iunie a lui 2014 am efectuat un tur cicloturistic de la Berlin pana la Viena, trecand prin: Dresda, Praga si Brno. Plus multe alte localitati superbe, in drum.

Distanta parcursa strict intre localitati a fost de ~854 km. Cu tot cu vizitatul oraselor (2 zile in Berlin, 2 in Praga si una in Brno, cel din urma fiind vizitat la pas) plus balauririle de rigoare dupa campinguri si cumparaturi, am ajuns undeva pe la 1100 km (numai in Berlin am adunat vreo 98).

Participanti? Aceiasi 4: Nicoleta, Marius, Mircea si Eu.
Marius s-a intalnit cu noi direct la Berlin, venind tocmai de la Amsterdam, tot pe bicicleta (poate ne va povesti cate ceva, candva 🙂 ).

Cazarea a fost asigurata numai de cort. Evident, in campinguri (n-a fost nevoie sa campam unde ne taia capul).
Voi face tot posibilul sa nu intoxic relatarea cu prea multe detalii (cum am tot facut de-a lungul timpului), insa voi incerca la final – cat si pe parcursul povestii, sa dau cat mai multe detalii utile: camping-uri, track-uri GPS, costuri, ponturi, samd.

Drept urmare, schimb un pic abordarea si incep printr-o “video sinteza” a turului, alcatuita din cateva clipuri disponibile si pe YouTube. Sunt bune pentru cei ce doresc si o alta perspectiva/dimensiune a acestei povesti si, totodata, ideala pentru cei ce vor sa se plictiseasca mai putin :). Nu mai zic ca sunt bune pentru noi, cei ce am pedalat prin locurile acelea, caci filmuletele ne vor trezi amintiri frumoase tot restul vietii, la un loc cu fiorii de rigoare.

Prin aceste filmulete am incercat sa redau atmosfera de vacanta combinata cu feeria pedalatului si a explorarii locurilor noi. Nu stiu in ce masura a mai si iesit.
Videoclipurile au fost incarcate in format FullHD, deci YouTube ar trebui sa ofere posibilitatea vizionarii lor la calitate mare, functie de conexiunea dvs. la Internet.

VIDEO

1. Prin Berlin

2. De la Berlin la Dresda

3. O scurta vizita prin Dresda

4. De la Dresda la Praga

5. De la Praga la Brno

6. De la Brno la Viena

Pana una alta, acest tur a inceput undeva pe 29 mai (pentru mine, Nicoleta si Mircea), in Gara de Nord, asteptand sa ne urcam in trenul de noapte Bucuresti – Budapesta, de unde urma sa luam o alta legatura catre Berlin. Poveste lunga, dar hai sa incepem!