Iata ca de prin martie 2014 pana la data acestei postari (inceput de august) am tot mers cu noile biciclete de oras prin Bucuresti. Naveta zilnica (plus alte mici drumuri in anumite zile..am adunat si un parcurs 30 km/zi).
 
Niste ganduri/concluzii total aleatoare:
 • Se comporta foarte bine in trafic, in sensul ca te strecori usor si este foarte manevrabila
 • Este usoara pentru o bicicleta de oras (17 kg), ceea ce e ok pentru doi oameni care le cara pe scari pana la etajul 6 (in lift ar intra fortat, din cauza usilor care-s un pic mai atipice – am incercat si am tras o zgarietura pe a mea..asa ca m-am lecuit, oricum niciodata nu m-a suparat miscarea sau vreun efort fizic)
 • Anvelopele cu care vin echipate implicit (Schwalbe Road Cruiser) sunt foarte bune pentru orase mai prietenoase (asfalt cu mai putine gropi, cioburi lipsa, fara borduri inaltate, fara dale segmentate din beton, fiare si sarme pe marginea drumului, samd.), insa in cazul nostru s-au dovedit vulnerabile/subtiri, asa ca le-am schimbat cu Schwalbe Marathon Mondial, versiunea pentru roti de 28 inch -> mai am un set, dar pentru roti de 26, pe care-l folosesc de 2 ani deja pe MTB cand merg in ture de asfalt sau ture lungi (cicloturism)..nici o pana in 2 ani. Deci, nu mai am teama de gropi si cioburi mici, spini de la castani, etc.
 • Nu a fost nevoie sa ung nimic
 • Ploaia nu pare s-o deranjeze mai deloc. Nici pe mine. Am prins ploile primaverii 2014 plus altele, ocazionale si am “iesit” ok, gratie aparatorilor si pelerinei.
 • Bateria stopului pare interminabila 🙂
 • Deja avem aproape 1500 km parcursi (suntem pe la 1400 cred..nu stiu sigur, caci Nico are ciclocomputer si nu l-a pus de la bun inceput)
 • Ne-am obisnuit cu ele si nu prea mai exista drum in oras unde sa nu concepem a pedala catre destinatie, indiferent de ora
 • Lumea se uita si mai ciudat cand te vad carand ceva voluminos pe bicicleta, de parca biciclitul in scop utilitar ar fi ceva atat de exotic 🙂
 • Bicicleta cu cadru de dama chiar permite o tinuta alcatuita si din rochii/fuste
 • Am carat MULTE cu ea deja, inclusiv: un aspirator, 3 pepeni galbeni + alte fructe, scule pentru bricolaj, aparat foto si cateva casolete, toate de-o data (folosind, ce-i drept, si gentile de tura)
Din pacate, facusem o pana chiar cu 5 minute inainte sa ajung…am prins un ciob mare si foarte ascutit ce nu m-a iertat 🙂
Desi acum ceva vreme desconsideram bicicletele de oras, am ajuns sa fiu de-a dreptu’ indragostit de acest tip de “fieratanie”.
Poate pentru ca face parte din rutina zilnica si ma poarta rapid prin multe locuri din oras.
Cert este ca le recomand oricui doreste sa faca naveta casa-serviciu si nu numai.
Dar, pentru a te convinge (mai ales daca esti biciclist cu MTB), trebuie s-o incerci.