Vinaria “Taramul Lefkadei” 

Cred ca asa s-ar traduce mai literar..in engleza ei ii zic Lefkas Earth iar in greaca Lefkaditiki Gi

Recomand cu foarte multa caldura amatorilor de vinuri bune, dar pentru omul normal (adica nu scumpe, nu de fite).
De fiecare data cand am ajuns pe aici acum cumparat cate-o cutie cu vin (12 sticle). De la vinuri albe, la roze si rosii. De la sec la demidulce.
Pretul este de hipermarket (serios!) iar daca mergeti chiar la ei, vi se va face un tur gratuit al “fabricii”.

Exista si un mic muzeu al vinului amenajat in showroom-ul lor. Doamna de la receptie vorbeste o engleza impecabila si puteti degusta gratuit toate soiurile proprii.
Gustul acestui vin il veti intalni in majoritatea restaurantelor de pe insula.

Pe drumul catre Nidri, imediat ce se termina urcarea de dupa Marantochori, gasiti un panou mare. Puteti parca exact in incinta lor.

Fondata de Dimitris Rombotis in anul 2000, folosind o tehnica proprie de ambalare a vinurilor (veti vedea masinariile folosite pe parcursul turului).

Locatia exacta: https://maps.google.ro/maps?espv=2&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.72938740,d.bGQ,pv.xjs.s.ro.J_Ax8bH_Z0I.O&ion=1&biw=1680&bih=920&um=1&ie=UTF-8&fb=1&gl=ro&cid=9602482073996050414&q=Lefkaditiki+Gi+Winery&sa=X&ei=OizrU5vGJuLiywOnw4KIDA&ved=0CJUBEPwSMAs

Site: http://www.lefkaditikigi.gr/index.php?l=2

Miere locala si ulei de masline

Miere de: chimen, pin, portocal, rozmarin, poliflora

Faguri, rachie (mai multe soiuri) si un foarte bun, curat si dens ulei de masline (ne-a fost aratat si un certificat BIO emis de o autoritate greaca..nu stiu daca inseamna ceva neaparat)
Kostas Rompotis, Athani.

Telefon: +30 6973906583 (va puteti intelege in engleza cu el)

Cum am aflat de om? 
Pai, cei de la cazare ne-au ghidat catre el atunci cand i-am intrebat de unde iau mierea ce o servesc la micul dejun. Cunostinta veche, ni s-a spus sa mergem cu toata increderea.

Cum ajungi?
Dinspre Dragano catre Athani. Undeva la intrarea in Athani, pe partea stanga a drumului, veti vedea o casa din piatra si un “stand” ca cel afisat in poza de mai sus. In caz ca aveti dificultati, intrebati pe oricine din Athani de numele dansului si veti fi ghidati cu prietenie.