Manat de emotiile debutului de tura si al unei aventuri de o luna, din care in primele doua saptamani voi fi singur, somnul n-a fost atat de consistent pe cat mi-as fi dorit. Dupa un mic dejun copios, la 7.30 sunt gata bagajele. La fix 7.40, resetez ciclocomputerul, “armez” track-ul zilei pe GPS, fixez GoPro-ul si geanta cu camera foto pe ghidon, pup gazdele primitoare si pornesc la drum. Vremea este superba, cu un soare stralucitor, ce face Haarlemul mai fotogenic. Vremea este singurul aspect pe care nu l-am putut programa si planifica de acasa, deci o zi insorita este prilej de energie pozitiva.
Intru rapid in ruta trasata pe GPS. Las in urma stradutele inguste ale Haarlemului si strabat apoi zonele din sudul Amsterdamului. Traseul e pe drumuri mai putin circulate. Ca regula, fiecare drum din Olanda are pista de biciclete, bine trasat si colorata. Cateva mori de vant traditionale mi s-au aratat in cale. Casele si curtile oamenilor sunt la superlativ. Totul impecabil de curat, aranjat, la dunga. Prilej de poze. Ghidonul bicicletei parca ar fi bordul unui avion, incarcat cu toate accesoriile necesare navigarii si a inregistrarii foto/video.

 

 

 

Surprind urmarile unui accident rutier. Nimic grav. O tamponare. Remarc eleganta politistilor olandezi in uniforma.
Kilometrii se succed. Foarte multa verdeata in jur. Multe pasari, oi, cai, capre, magari. Toate se incadreaza foarte bine in peisaj. Animalele sunt foarte curate, tunse, parca proprietarii le pastreaza ca si animale de companie. Poate chiar asa o fi. Dar lucrul cel mai curios este ca ele nu ies din incinta proprietatii, desi nu exista niciun fel de gard. Parca sunt sedate. Deh, o fi de vina proprietatile benefice ale “ierbii” olandeze J

 

 

 

 

 

 
Pret de cativa kilometri buni, in zona Breukelen, merg pe o pista de biciclete ce merge de-a lungul unui imens canal navigabil. E lat cat Dunarea noastra. Ma intrec cu vase comerciale cat si cu vase de pasageri. Pe la orele pranzului ajung in Utrecht. Trasasem de acasa trackul fix prin centrul localitatii. Gasesc un oras elegant, curat, dar care nu are nimic spectaculos care sa-ti capteze atentia si care sa merite a fi mentionat in mod special.

 

 

 

 

 

 

 

 

O moara pe stanga. Biciclete. Multe.
In jur de ora 14, pe un soare stralucitor, intru pe poarta campingului “De Heingraff”, unde voi petrece noaptea. Va fi prima noapte la cort a turului.
Campingul este imens. Se intinde pe cateva hectare si ofera cazare turistilor in rulote, in casute sau la cort. In acesta perioada, considerata de extrasezon, e pe sfert plin. Foarte multi oameni in varsta, singurii probabil care au timpul necesar sa leneveasca in luna mai. Par a se cunoaste intre ei si a fi foarte bine organizati. Curatenia impecabila e la ea acasa. Ea este si mentinuta de catre camperi. Grupul sanitar, cu toate facilitatile necesare, este la superlativ. Chiuvete separate de spalat vesela, textile, pentru igiena personala. In camping mai gasesti restaurant, o mini gradina zoologica, terenuri de sport si joaca, market si altele. In apropiere este un lac unde se poate face baie.
Zona de campare e impartita in mai multe loturi, fiecare purtand un nume. Eu stau in „Struikheide”. Cuvantul pare a insemna un tip de planta cu flori violete. Montez cortul. Puiul cumparat cu o seara inainte din marketul din Haarlem n-a fost prea grozav, dar si-a facut treaba. Adica mi-a umplut burta. Noroc ca a dat peste un tip total nepretentios la mancare J Hainele spalate cu o seara in urma nu s-au uscat, asa ca le-am scos din punga si le-am pus la soare pe iarba. 27 de grade afara, conform GPS-ului.

 

 

 

Voi incerca un supermarket aflat la~3 km distanta in defavoarea celui din camping. Ma astept sa fie mai ieftin si mai bine aprovizionat. Asa si este. Fac cumparaturi de 7.5 euro, insemnand mancarea de seara si cea pentru a doua zi (mic dejun si de drum). De apa plata nu e nevoie. Cea de la chiuveta e excelenta. In drum spre supermarket fac un ocol si vizitez din sa Woutenberg-ul. Mic, dar splendid.

 

 

 

Patruns de efortul zilei si de linistea campingului trag ultimul fermoar al cortului cand inca mai era lumina. In aceasta perioada a anului soarele apune mult dupa ora 22.
Cifrele zilei:
          Km parcursi pana la camping: 81 km
          Total km parcursi ziua 1: 105 km
          Camping: “De Heingraff”
                      Pret 13.7 euro (1 persoana + 1 cort)
                      Dus 0.5 euro / 5 min (cu fisa)
                      Internet wi-fi: 5 euro / zi (n-am dat, da-i dreaq J )