Ziua am inceput-o la ora 10 cand am plecat din camping. Ca si zilele trecute drumul trece pe coclauri. A se citi drumuri secundare si trasee de bicla. Oamenii intalniti sunt extrem de rari. Parca au intrat in pamant. Dar fiind o zona rurala si biciclind la ore din jurul pranzului, probabil ca sunt plecati pe la treburile lor.
Localitatile luate-n roata Trekului meu sunt foarte aranjate si cochete. Locuitorii nu pot fi altfel decat buni gospodari si cu un venit peste medie. Peste tot liniste. Doar cate un tractor sau autovehicul o data la 20 min bruiaza cantul pasarilor. Ideal de biciclit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azi Garminul meu mi-a cauzat o emotie mare. S-a inchis brusc. Dupa cateva minute de buimaceala, in care dupa ce il deschideam si apoi se inchidea la loc, ma prind de problema. Se pare ca salvarea traseelor din zilele precedente au ocupat prea mult spatiu si de aici buba. Am reusit sa-l tin deschis scotand cardul de memorie si ducandu-ma pana la optiunea de Delete All Recordings. Apoi am introdus cardul si am selectat optiunea. A mers J  Este un defect de soft din moment ce am un card de 32 Gb. In zilele urmatoare urma sa descopar si alte astfel de “curiozitati” in functionarea GPS-ului. Dar dincolo de astea, in ceea ce priveste navigarea, hartile, orientarea, timpii de reactie etc, scula functioneaza ireprosabil.
Intr-o mica localitatea de pe drum am recunoscut graiul ardelenesc. Parea a fi un cuplu. Le-am dat “buna ziua”. Cred ca s-au dumirit prea tarziu ca nu-i cunosc.
La orele pranzului, pentru cateva ore, mai toate magazinele-s inchise. Si nu ma refer la cele mari, gen supermarket. Aprovizionarea la aceste ore este problematica. De o carciuma cu bere nu mai zic J Azi a fost o zi in care m-as fi oprit de cateva ori pentru o bere. Usi inchise. Atunci rememoram momentele din tura de anul trecut, cand, navigand prin Ungaria si Serbia pe un soare puternic, opream din 15 in 15 km sa radem una-doua beri. Iar crasmele erau cu duiumu’. Ca la noi, in fiecare sat.

 

 

 

 

Morile de vant din Olanda au fost inlocuite de unele care nu produc decat energie electrica. Multe ferme eoliene. Pare a fi principala sursa de energie pentru aceste localitati mici.
In padurile din imprejurimi, usor deluroase, numite Teutoburger Wald, putin dupa anul 0, a avut loc celebra batalie intre romani si triburile germanice. 3 legiuni romane impreuna cu armatele auxiliare au fost zdrobite acolo. Pe cel mai inalt deal al regiunii se intalneste Monumentul lui Hermann (conducatorul invingatorilor) ce aminteste de acea izbanda. Din pacate era cam departe fata de traseul meu si nu am ajuns pana acolo. Raman cu povestea J
Cand am ajuns in camping Park Bielefeld (putin in afara orasului Bielefeld) am baut o sticla cu apa pe nerasuflate. Locatie mare, draguta. Parcela amenajata pentru corturi este superba. O iarba bogata cu floricele albe.

 

 

 

 

Dupa mine a sosit un cicloturist olandez. Cica e din N-E Olandei, de la mare. Vrea sa ajunga in North Cape, in Norvegia (acolo, sus de tot). Dar va ajunge acolo cu ferryboat-ul, din Germania sau Polonia. La Berlin se va decide daca o va coti spre nord, sau va continua spre Polonia. Se pare ca are destul timp. Are o infatisare de Viking. 1.90m, par blond si barba roscata. Dar se plange ca o domnisoara ca-l dor incheieturile si ca are pielea sensibila la caldura. Saracu’, a pierdut si cartela necesara pentru dus, cartela pentru care platesti o garantie de 25 Euro. Fraza lui favorita in toate: “Oh, is so frustrating” (simt nevoia de putina rautate J ). A venit si vorba despre Romania si ca este interesat de a face o tura in zonele rurale. “Am auzit ca acolo ar fi carute trase de cai”. Se pare ca era singurul lucru fascinant pe care-l stia despre Romania. L-am incurajat s-o faca pentru ca nu va regreta si l-am sfatuit sa puna o furca cu suspensie la bicla.
Are un cort atat de mic…. Nu stiu cum intra-n el.
Desfac o cutie de Hansa, o bere locala si ma conectez la wi-fi-ul campingului. Semnal prost, suficient insa ca sa trimit cateva mesaje de binete acasa. Usor, usor, fortat putin si de un nor negru amenintator care pata apusul, ma retrag in intimitatea cortului pentru un somn binevenit.

 

Cifrele zilei:
          Km parcursi: 94 km
          Camping: “Park Bielefeld”
                      Pret 9 euro (1 persoana + 1 cort)
                      Dus : 1 Euro / pe cronometru (i-am platit de dimineata, la plecare)
                      Internet: free Wi-fi