Campingul Bambi s-a dovedit a fi cel mai placut de pana acum, in micimea si intimitatea lui. Plecat pe la ora 9.50. Pe cer ceva nori albi, pufosi, dar cu suficient de mult albastru printre ei. Se anunta o zi linistita din punct de vedere al vremii.
Fiind o locatie mai inalta, primele doua ore au fost in usoara coborare. Las in urma landul Renania de Nord – Westfalia si intru in Saxonia Inferioara. Niste ziduri inalte apartinand unei vechi biserici imi marcheaza intrarea in oraselul Rinteln. Imediat, un pod peste raul Weser ce strabate localitatea. Poposesc pe el pentru cateva poze. La intrarea pe el imi atrage atentia un panou ce spune cateva  despre istoria acestui pod. Se pare ca pe acest loc a fost construit primul pod peste Weser inca de la inceputul sec 13. El a fost distrus si reconstruit in nenumarate randuri. Fie razboaiele, fie apa l-au nimicit. In 1925 a fost construit in varianta de azi, din otel, iar apoi reconstruit in anii 50 dupa ce fusese dinamitat de armatele germane aflate in retragere in al doilea razboi mondial.

 

 

 

 

 

 

 

 

In localiatea Kleinenbremen observ un vagon de epoca ce tocmai a oprit dintr-o cursa. Pare o plimbare turistica, caci vad ceva aparate foto. Ma informez si aflu ca deserveste o ruta turistica ce se numeste “Ruta morilor Wesfaliene”. De-a lungul ei se pot vedea un numar de 43 de mori de vant (identice cu cele olandeze). Si ca exista o zi in an, numita “ziua morilor” in care toate functioneaza J Daca revin vreodata prin zona, promit sa fac acest traseu.
Am parte de piste de bicicleta separate de sosea, la vreo 3 metri de aceasta.  Turlele ascutite ale bisericilor ce rasar din pacla verde a padurilor si campurilor imi dau de veste ca se apropie o localitate. Aceeasi liniste a fiecarei zi. Peste tot aproape pustiu.
Traversez Mittellandkanal. Este un canal artificial, perfect navigabil. Ma uit pe harta si observ ca uneste de la vest la est raul Ems de fluviul Elba, asigurand astfel, impreuna cu alte canale si alti afluenti, rute navigabile din Franta pana in Polonia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La camping Blauer See din Garbsen (15 fata de Hanovra) am ajuns pe la ora 16. Receptionerul vorbea o engleza excelenta asa ca ne-am inteles perfect. Pentru doua nopti am platit 27.2 Euro, fiind cel mai scump camping de pana acum. Pe langa asta am mai platit 4 Euro dusul, reprezentand 4 jetoane (token), cate un jeton pentru fiecare dus. Ei spun ca dureaza 5 min dar in realitate tine vreo 8-9 minute. Nu are aceleasi conditii bune ca precedentele. Proximitatea unui mare oras il transforma intr-o destinatie temporara nu numai pentru cei care vin sa se odihneasca/relaxeze ci si celor care sunt in tranzit sau care chiar lucreaza in oras. O rulota inchiriata cu toate conditiile te scoate la jumatate de pret fata de un apartament in oras.
Campingul reprezinta un loc de agrement situat in jurul unui lac artificial. Pe acesta este montata o instalatie de sky nautic pe cablu. Destul de populara, bag de seama.

 

 

 

M-am grabit sa instalez cortul. La ora 18 urma sa se inchida marketul, iar maine fiind duminica totul era inchis. Asa ca trebuie sa ma aprovizionez in urmatoarele doua ore. Marketul Aldis a fost la doar 3 km. Mersul la market se transformase deja intr-o rutina. Aveam doua antifurturi cu care imi legam bicicleta afara.
Niste taitei cu carne si curry mi-au facut cu ochiul. Si e pachet de 700 gr. Mancare tailandeza. Iata cina mea J
Pe drumul de intoarcere vremea dadea semne ca se strica, asa ca am tras tare sa ajung repede. Doar ce am ajuns si m-am bagat in cort ca a inceput o ploaie torentiala cu tunete, fulgere si vant puternic. M-a tinut prizonier in cort cam o ora, timp in care am papat taieteii. Deliciosi.
Pfff….am uitat lucrurile aproape uscate pe sarma. Is fleasca acum. Nu-I bai. Timp de uscat maine.
Dusul la 1 Euro, incarcat putin telefonul, cateva sms-uri acasa, un dartz pe tableta si somn inca de pe lumina.
Urmeaza ziua de duminica, zi in care voi vizita Hanovra din saua bicicletei.
Cifrele zilei:
          Km parcursi: 94 km
          Camping: “Blauer See”
                      Pret 13.6 euro (1 persoana + 1 cort) / pe noapte
                      Dus : 1 Euro fisa
                      Internet: Nu