10 iunie 2015

Distanta: ~119.5 km
Urcare: ~1300 m
Diurna: 18.5 EUR/2 pers.
Cost cazare: 15.3 EUR/2 pers.

Vremea este superba si traversam cu usurinta Viena. Desi este dimineata unei zile din mijlocul saptamanii, traficul este foarte permisiv cu biciclistii si, totodata, sunt multi navetisti pe doua roti. Admiram cladirile si chiar blocurile vieneze, ce tradeaza un caracteristic bun gust si drag pentru frumos.
Iesim din capitala austriaca inspre Sud-Est si, cum nu mancasem inca micul dejun, cautam un supermarket pentru o prima pauza. Primul iesit in cale a fost un LIDL, in Wiener Neudorf.

 

Rontaim cateva piersici iar restul merge pe portbagaj, caci pranzul il vom lua ceva mai incolo.
Ne trezim pe o pista foarte frumos amenajata, cum aveau sa fie cam toate. In vreme ce pedalam pe marginea unui canal in bataia soarelui, intalnim indicatoare ce ne spun ca ne aflam pe Eurovelo 9. Gasim primii ciresi din aceasta tura si, bineinteles, nu putem rata momentul.

 

 

Primul oras mai mare in care intram este Baden. Foarte cochet, cu cateva bai termale in zona centrala.

 

 

Drumul continua valurit printr-o zona viticola foarte spectaculoasa, trecand prin localitatea Bad Vöslau, un oras plin de bai termale. Totodata, am inteles ca de aici ar veni apa imbuteliata Vöslauer.

Pedaland printre vii, iaca vine si ora pranzului. Gasim un loc propice pentru un popas, undeva pe un camp. In vreme ce mancam, un mare iepure de camp statea de veghe in lan, la ~20 de metri de noi.

 

 

 

Imbatati de relaxare, peisaje, florile de pe marginea drumului si vremea buna, timpul zboara…

 

…si ne trezim ca ar fi cazul sa pedalam un pic mai constant daca dorim sa ajungem la camping in timp util. Dealurile si muntii pe care-i vedem in departare de vreme buna sunt din ce in ce mai aproape si, intr-un tarziu, incepem sa urcam catre statiunea si pasul Semmering, pe unde trece celebra cale ferata cu acelasi nume, fiind de altfel prima cale ferata montana construita in Europa (1848-1854).

 

 

Este prima zi, iar urcarea se simte. Mai ales ca nu am mai pedalat de vreme buna cu bicicletele incarcate de bagaje. Pe la ora 19:20 ajungem la capatul urcarii, in statiune. Suntem la 980 metri altitudine si, in afara de calea ferata, statiunea in sine ni s-a parut un soi de Poiana Brasov. Probabil ca pentru cei pasionati de ski si statiuni este ceva remarcabil. Mie unul mi-au ramas in minte peisajele si o poza cu gara Semmering, facuta pe fuga, aproape de capatul urcarii.

 

Facem cateva cumparaturi de la un magazin BILLA, singurul din statiune, de altfel foarte scump pentru ceea ce ofera (mai ales in comparatie cu Hofer si LIDL). Urmeaza o lunga coborare catre Langenwang, pe drumul principal.
Ajungem la Camping Europa pe inserat. Un camping foarte bine organizat si curat. Ne-a costat 15.3 Euro pentru o noapte. Doamna de la receptie a fost, de altfel, foarte amabila.

Ne-am inrosit un pic de la soare iar pe picioare deja suntem bronzati cu contur, de la sandale. Asezam cortul dupa ce degustam din palinca ce-am adus-o cu noi, apoi urmeaza dus, cina si somn.

Un superb inceput de tura! 🙂