15 iunie 2015

Distanta: ~145 km
Urcare: ~270 m
Diurna: 20 EUR/2 pers.
Cost cazare: 20.5 EUR/2 pers.

Ploaia din ziua precedenta ne-a batut in cort pe parcursul noptii, iar dimineata racoroasa de dupa nu prea ne momea spre iesirea cortului. Cu toate astea, ne mobilizam si in jurul orei 10 AM plecam din camping. A urmat o zi de “rulaj”, in care am strabatut 146 km asezonati cu reprize de ploaie si vant din fata. Am facut doar cateva poze si doua-trei filmari.
Constatam ceva diferente fata de Austria, doar ca nu sunt tocmai cele pe care le asteptam. Pe langa casele cu specific mediteranean si omniprezentul miros dulceag al florilor, curtile cu garduri inalte si multi caini contrasteaza cu gospodariile austriece. Parca nu poti pedala 800 de metri fara a te latra cativa caini din curtile dimprejur.

 

 

Soferii sunt mai vitezomani decat vecinii lor de la nord, insa in limite decente. Una peste alta, drumul este placut. Alternam cu segmente de DN intens circulate.
Am reusit sa mancam cateva cirese galbene de pe marginea drumului, insa cu o oaresce retinere. Oamenii se uita cam insistent la tine si te simti ca si cum furi din curtea cuiva.

 

Constatam ca magazinele sunt toate inchise intre 12:30 si 15:30. Taman cand se facuse mai cald si doream o inghetata, n-aveam de unde cumpara. In Levada oprim la un “CRAI” pentru ceva de-ale gurii. Este deja ora 16:00 si savuram o inghetata foarte buna.

 

La scurt timp dupa, a inceput din nou sa ploua. Intrasem pe un drum national destul de intens circulat si trasnetele animau orizontul. Dupa un moment de sovaire in care am mai mancat cate doua piersici, decidem sa continuam incetisor. Soferii s-au dovedit foarte ingaduitori, inclusiv tiristii.
Ploaia a mai luat o pauza, iar noi am facut acelasi lucru. Am gasit un alt magazin “CRAI”, de data asta ceva mai mare, la care am oprit pentru a face proviziile pentru seara si micul dejun de-a doua zi. Inca trei reprize de ploaie pe parcursul a 10 minute. Decidem sa mergem cat mai “intins” pana in Venetia.

 

 

Ultima parte a traseului a fost chiar draguta, cu drumuri foarte putin circulate si zone special amenajate pentru biciclisti (un soi de rute locale).
La orele 20:30 am ajuns in fara barierei campingului Rialto, de langa Venetia.

 

Foarte aglomerat, cu locurile pentru cort aflate in zona cea mai urata a campingului, fara pic de iarba si direct pe un pamant noroios brazdat de de multe radacini noduroase. Evident, clientii sunt de peste tot. Baile sunt dezamagitoare: nu exista nici macar suport pentru hartie igienica in toalete, multe WC-uri sunt infundate, totul pare nespalat si neingrijit. Pentru pretul cerut, conditiile sunt de-a dreptul execrabile. Insa, ramane cea mai convenabila varianta de-a vizita Venetia.
La ora 22:40 galagia-i in toi la barul/terasa din camping. Nu se aplica regulile tipice de liniste din camping-uri. Noroc ca avem antifoanele (dopurile pentru urechi) la noi, caci vor prinde bine. Maine vizitam Venetia.