Vantul si-a facut de cap toata noaptea. Nu ar fi fost asa de rau daca nu exista si fosnetul plopilor din jur.
Afara e un mare omat de fulgi.

Plec la 8.05. Nu inainte de a ma autoservi cu cateva harti ale zonei. Desi nu deserveau precis scopului meu, ma ajutau in orientare.

Traversez din nou principala artera din Arles, trec podul peste fluviul Ron si gasesc melcul care ma scoate in drumul catre Aigues-Mortes. Racoarea diminetii imi da aripi.

Aceasta bucata de drum traverseaza delta Camargue, unde am inteles imediat de unde vine denumirea de “evantaiul Ronului”. Aproape tot anul aici bate Mistralul, un vant specific locului, puternic si uscat. Il simt intens in special din partea dreapta, fiind un vant de nord. Pe portiunile in care il prind din fata, imi pune la incercare picioarele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Traseul este in totalitate plat.
Sunt inconjurat de terenuri mlastinoase. Cantitatea uriasa de aluviuni aduse de fluviu a transformat locul intr-unul foarte bun pentru agricultura. Se cultiva in special cereale, vie si orez. Pasari cu gat si picioare lungi apasa tacticos apele. Pasarile flamingo coloreaza retina. Toate acestea se afla intr-un parc national si sunt protejate de lege.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dupa mai multi km strabatuti in acest peisaj ajung in La Grande-Motte, o mica statiune cocheta, aproape inconjurata de ape. Aici arhitectura cladirilor e superba, conceptia unui singur arhitect in anii 70. Atunci plajele virgine au fost transformate in acest resort turistic ce aduna anual foarte multi turisti. Gasesc si un oficiu turistic care, spre surprinderea mea, e plin de oameni. Cer informatii despre traseul viitor si, pe langa informatiile utile, primesc harti ale zonei la scara mare.

 

 

 

 

 

 

 

Drumul catre Lattes, destinatia finala a zilei, ma duce pe o fasie ingusta de pamant situata intre lacul de L’or si mare. Plajele sunt absolut superbe, in total contrast cu ceea ce oferea stancoasa Coasta de Azur. Plaje intinse, late, cu nisip curat si dens. La capatul lor, paralel cu marea, se intinde o pista betonata special amenajata si folosita de catre biciclisti si pietoni. Pedalatul in astfel de conditii nu poate fi decat o mare placere.

Se aduna nori negri si amenintatori. Se pare ca voi avea parte de cativa stropi de ploaie. S-au ivit pe cand pedalam in Palavas, locul de unde am parasit marea pentru ultimii 5-6 km pana in Lattes. Aici fac o pauza scurta in fata oficiului de informatii turistice. Aceste locatii s-au dovedit a fi omniprezente pe unde am trecut, cladiri cu arhitectura moderna, cu personal vorbitor de limbi straine si multe, foarte multe materiale informative gen harti, brosuri, ghiduri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Le Parc e unul dintre cele mai dragute campinguri. Prietenos pe toate planurile.

Sedinta prelungita de spalat rufe.

 

 

 

Sfarsit de zi foarte frumoasa.

Cifrele zilei:

  • Km parcursi: 95 km
  • Camping: “La Parc”
    • Pret 18 euro (1 persoana + 1 cort)
    • Internet: Nu