23 mai 2015

Inca racoare dimineata. Ignor alarma si mai savurez cateva momente de somn.

De data asta gasesc si apa calda la dus. Aseara a trebuit sa fac baie cu apa rece.

In timp ce-mi echipam bicicleta, vecinul spaniol, ce era cu sotia si doi copii, ma ia la intrebari , curios fiind de unde vin, unde ma duc. Imi povesteste ca si el a facut candva Pinineii de la V la E si ca i-a fost foarte greu.

Parasesc campingul la 9.45.

Primii km sunt foarte frumosi, in usoara urcare pe un drum secundar si aproape necirculat. In stanga se vede masivul Montseny, ale carui varfuri de peste 1700 m sunt cernite cu zapada. Apoi, usor, incep coborarea si intru in drumul principal ce duce spre Barcelona. Ingor pentru cativa km gps-ul, cu gandul sa reintru pe track inainte sa patrund in oras.

Restul traseului a insemnat trecerea prin multe orasele satelit, parte din zona metropolitana a Barcelonei. Acestea se afla in zone deluroase si sunt puternic industrializate. Vanzoleala de masini si camioane desi e sambata.

Foarte multi biciclisti. De data asta si foarte multi MTB-isti. Probabil ca dealurile din imprejurimi le fac cu ochiul. Bicle de marca. Bicle bine echipate, scumpe. Si, spre mandria mea, foarte multe Trek-uri.

Pentru o scurta perioada intru pe Ronda Verda, un traseu de biciclete de 72 de km, amenajat prin orase si pe potecile din afara acestora, ce acopera principalele atractii naturale ale zonei metropolitane.

Inainte de intrarea efectiva in oras urc un deal abrupt care imi ofera o privire panoramica a partii nordice a marelui oras,. Traseul apoi ma duce pe mari bulevarde si strazi, deservite de piste de bicicleta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Traversarea dureaza mai bine de 2 h, mersul “la pas” si multitudinea de semafoare ducand la trecerea timpului. Rememorez cateva zone vazute cu cativa ani in urma la prima mea vizita in Barcelona.

Usor-usor ma indrept spre sudul orasului, trec Autovia si ajung la camping 3 Estrellas. Un camping marisor, plin de lume. Vecinatatea plajei si a Barcelonei il face frecventabil. Aleg o casuta pentru cazare in detrimentul cortului. Vizitele din zilele viitoare in oras le voi face la pas, asa ca siguranta lucrurilor o pun pe primul loc. Plus ca pretul e rentabil. 27 euro pe noapte. Mersul cu bicla in oras de aici dureaza mult asa ca o voi face cu autobuzul care pleaca din fata campingului la interval de 20 min. Biletul este de 2,5 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizitez plaja pe inserat. Briza accentueaza senzatia de racoare. Maxima zilei a fost de 22 grade. Maine voi incerca apa.

Magazinasul din camping e foarte bine dotat. Fac cateva cumparaturi printre care si o bere rece.

Cifrele zilei

  • Km parcursi: 85 km
  • Camping: “3 Estrellas”
    • Pret: 27 euro (1 persoana  / 1 noapte casuta)
    • Internet: Da (10 Euro / saptamana)