Am făcut ceva pauză din a scrie pe acest site, parțial pentru că am decis să nu mai povestesc despre locurile mai puțin sau foarte puțin cunoscute pe care am apucat să le experimentăm, dar și pentru că ne-am ocupat de îngrijirea unui „pui de om” pe parcursul ultimului an.

Dacă preferăm să spunem despre anumite locuri doar apropiaților pe care-i cunoaștem foarte bine și-n care avem încredere (cunoscându-le intențiile, pasiunile și o parte din prieteni) din simplul motiv că informația de pe Internet este publică și accesibilă inclusiv persoanelor cărora nu le este destinată, despre călătoriile cu un copil mic vom mai relata în perioada următoare (și nu numai despre asta, căci plănuiesc și o altă serie mai „sportivă” în scurt timp).

Nu neapărat scriind despre toate cotloanele prin care l-am „târât” (și-l „târâm”) cu noi, ci despre echipamente, abordări și lucruri utile altor pasionați de mișcare ce se vor trezi cu un copchil pe cap și nu vor dori să renunțe la stilul de viață care îi definește și cu care se simt bine.

Căci da, sunt ceva diferențe și constrângeri în privința planificării ieșirilor și plimbărilor, în special în primii doi ani. Dar, cu un pic de bunăvoință, puteți reveni gradual la activitățile de dinainte și, cel mai important, îl puteți implica și pe cel mic (chiar cu foarte mare succes). Nu este nici pe departe nasol sau imposibil, cum ar putea părea la prima vedere.

Fie că e vorba de mers cu cortul, cu bicicleta sau simple drumeții, trebuie să fii de-a dreptul paralel cu bunul simț și esența umană să consideri că timpul petrecut în natură dăunează copiilor (și părinților deopotrivă) și să preferi viața între patru pereți (și-n mașină, cu telefon și tabletă-n față) pentru că, nu-i așa, „De-acum, gata! Am copil! S-a terminat cu prostiile!”.

Ăștia mici chiar nu sunt făcuți din gumă, nu trebuie ținuți în puf sau într-un glob de sticlă*.

Drept urmare, ne auzim în curând!

P.S.: Da, vom mai scrie despre câte-un traseu sau vreo drumeție, dar vor fi doar cele pe care nu le considerăm că traversează „zone virgine”, neatinse de cocălărism, ATV-uri, enduro și „tabere de grătăreală zgomotoasă”.

*) – Evident, nu mă refer aici la cazurile care au probleme de sănătate sau restricții specifice (sunt cazuri)